Loading Events

Taizé andagt i Maribo Domkirke, fredag 6. oktober kl.18.30 – 20.00

Tid til en stille stund? Kom til Musikalsk Taize andagt om aftenen i Maribo domkirke den 6. Oktober 2023

Meditativ andagt

 

Sange fra Taizé er korte bønner, der alene består af ét vers og dette vers gentages flere gange for at opnå den meditative indre ro. Alle er velkomne til at synge med på sangene.

 

Kl. 18.30 WARM UP TIL FÆLLESSANG 
Introduktion til de flerstemmige meditative sange fra Taizé, som vi synger til den meditative andagt kl. 19.15. Med os har vi Taizékoret fra Helligaandskirken på Strøget i København.

Kl. 19.15-20.00 MEDITATIV ANDAGT 
En stund med stilhed, læsninger, bøn og sange fra Taizé

Musikalsk ledelse Rune Funch. Aftenens præster er Leif Christensen og Trine Vestersøe

 

Hvad er Taize?

Hvert år gæster op mod 100.000 mennesker fra hele verden et klosterfællesskab i den lille franske landsby Taizé. Stedet har bidraget til tidens spiritualitet og mange Taizé-sange er også nu i vores salmebog. Men hvad er det, som gør stedet så populært, og hvad kommer de mange gæster efter?

I Taizé er der et internationalt økumenisk brødrefællesskab, hvor det er centralt med tre daglige gudstjenester præget af enkle, meditative sange med tekster fra bibelen og bønner til Gud. Siden 1950érne har både unge og ældre besøgt Taizé for at være en del af dette særlige åbne fællesskab og har båret traditionen med tilbage. Det er denne tradition vi den 6. oktober byder velkommen til – hvor du med ånd, sjæl og hjerte kan puste ud og blive stille for dig selv og Gud. For derefter med fornyet energi at træde ud i livet igen.

Velkommen til!! Mange hilsener

Maribo Domkirke og Taizékoret fra Helligaandskirken i København

Translate / Übersetzen