Loading Events

Birgittavandring – efter højmesse i Domkirken (ca. kl. 11.30)

”Herre vis mig din vej og gør mig villig til at vandre den”.

Lolland kommer på verdenskortet

Fælles vandring den 23. juli bringer Lolland direkte ind i en verdensomspændende begivenhed.

Cuba, Kina, Malaysia, Filippinerne, USA, Italien. For nu bare at nævne et par steder.  Søndag den 23. juli markerer man verden over den hellige Birgittas død for 650 år siden. Det gør man også i Danmark – nemlig på Lolland, hvor PilgrimsHuset Maribo arrangerer en særlig vandretur på dagen.

”Vi går fra domkirken i Maribo ud til Engestofte kirke. I Engestofte kirke finder vi den altertavle, der oprindelig sad i klosterkirken, indtil tavlen blev udskiftet og solgt til Engestofte kirke. Det er sandsynligvis et af de fineste billeder fra middelalderen af Den Hellige Birgitta, som er bevaret her – en gotisk altertavle fra omkring 1510. ”

Det siger pilgrimspræst Charlotte Backhaus, som er initiativtager til vandringen. En vandring, som altså bringer Maribo, Engestofte og Lolland med i en verdensomspændende begivenhed på 650-års dagen for Birgittas død. Birgitta af Vadstena, som hun oprindeligt hed, døde i Rom på vej hjem fra en pilgrimsrejse til Jerusalem, men havde inden da nået at sætte sit tydelige aftryk.

”Birgitta af Vadstena satte sit spor på mange områder, som vi tager for givet i dag, men som nærmest var en revolution i middelalderen. Hun var en stor inspiration for sin mand, og de både rejste sammen og gik senere efter fælles overenskomst i hver deres kloster på samme tid, efter at have levet et traditionelt ægteskab i mange år som forældre til otte børn.

Ved at bosætte sig i kloster samtidig med sin mand gjorde hun det klart, at mænd og kvinder sagtens kan være fælles om den religiøse praksis og længsel – i både tanke og handling. Og derfor var klosteret – og klosterkirken, der nu er domkirke i Maribo – et af de få steder i verden, hvor munke og nonner levede side om side, inspireret af Vadstena klosterkirke.”

På Lolland er man glad for at være med i en så markant begivenhed, der forbinder fortid med nutid. Turen starter kl. 11.30 ved domkirken efter højmessen, og alle er velkomne til at vandre med, siger Charlotte Backhaus.  Længden er ca. 10 km. hver vej, men der vil være organiseret transport hjem igen fra Engestofte til Maribo, for dem, der evt. vil have brug for det.

 

Yderligere oplysninger: Pilgrimspræst Charlotte Backhaus, tlf.: 40 23 33 13, mail: chaba@km.dk

Translate / Übersetzen